Рея МП е основана во 1994 година и е официјален партнер и претставник на водечките производители на производи кои наоѓаат примена практички во секој сектор на индустријата. Имаме седишта во Софија, Талин и Вилсхофен ан дер Донау, како и канцеларии во Рига, Вилнус, Атина, Минхен, Загреб, Мадрид, Белград, Букурешт, Истанбул и Кејп Таун.

Главните активности на компанијата ги опфаќат снабдување, одржување, реконструкција и сервис на компоненти и системи за контрола и автоматизација на индустрискиве процеси, трансмисии и погон на кари и градежна механизација, системи за климатизација и греење за автомобили и специјална опрема, како и производи за зголемување на комфорот во автомобили, возила за одмор и бродови.