Хидраулика

Рея МП проектира и испорачува хидраулични системи и нуди надзорнички и консултантски услуги во оваа област. Освем тоа ги дистрибуирааме исто и компоненти и резервни делови. Ние сме партнери на Eaton, Rothи Hauhinco и во производната ни програма се вклучуваат:

Ве молиме jа изберете групата на производите за да го видите и соодветниот каталог.

Нашите партнери во хидраулика

Eaton e водечки светски производител на хидраулични компоненти и системи за индустриски и мобилни машини и за авијацијата. На своjот хидрауличен сектор Eaton ги собираа воедино најпрестижните брендови Aeroquip, Char-Lynn, Eaton, Hydrokraft, Hydrowa, Internormen, Vickers, Walterscheid.

Hauhinco е најголемиот производител на хидраулични компоненти и системи за водна хидраулика. Истите се користат главно во металургијата, рударството и за обработка на дрво. Хидрауличниот флуид во воднава хидраулика е чиста вода или водомаслена емулзија. Карактеристиките на водата и водомаслената емулзија наметнуваат многу високи барања за материјали и изработка на хидрауличниве компоненти.

Roth е новото име на познатата фирма Bolenz & Schäfer – германскиот производител, кој го измислил клипот хидроакумулатор во 1952 година. Денес компанијата продолжува да одржува својата водечка позиција во инженерство, испорака и монтажа на опрема за енергетиката, металургијата и други бројни области на индустријата.